investor.bgБългарската народна банка публикува средния размер на таксите, начислявани от банките

...
investor.bgБългарската народна банка публикува средния размер на таксите, начислявани от банките
Коментари Харесай

Публикуваха новите такси: Ето колко ще плащате, ако имате пари в банката

investor.bg

Българската национална банка публикува средния размер на таксите, начислявани от банките на консуматори по разплащателни сметки . Данните са изчислени на база информация към 31 декември 2019 година, подадена от 19 банки и клонове на банки, които правят активност на територията на страната и дават платежни услуги на консуматори.

Investor.bg  припомня, че централната банка е задължена да осведоми жителите по Закона за платежните услуги и платежните системи от  Наредба № 3 на Българска народна банка от 18 април 2018 година, която дефинира изискванията и реда за разкриване на платежни сметки, за осъществяване на платежни интервенции и за потребление на платежни принадлежности .

В обявата на Българска народна банка се показва, че междинният размер на  таксата за разкриване на разплащателна сметка  в офис на банката към този момент е 1,94 лева, а с издадена към нея дебитна карта – 1,42 лв..

Закриването на разплащателна сметка в офис, открита до шест месеца от датата на закриване, към този момент коства приблизително 3 лв.. За обслужване на разплащателна сметка в офис, на банките се заплаща приблизително по 2,39 лева на месец, а с издадена дебитна карта към сметката - с 0,16 лева по-малко.

Тегленето на пари в брой от банкомат  от банката – издател коства приблизително 0,19 лева, а когато е от " друга банка " е 0,98 лв..

От централната банка осведомят, че  внасянето на средства по разплащателна сметка в офис на банката до 3652 лв. е без такса .

Въз основа на подадената от банките информация се открива, че за  услугата „ Теглене на пари в брой от разплащателна сметка на каса в офис на банката до 1000 лева “,  кредитните институции ползват друг метод за установяване на размера на таксите , показва Българска народна банка и прецизира, че междинният размер на таксите за всеки от употребяваните подходи се пресмята въз основа на информацията, подадена от банките, употребяващи съответния метод.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР